CURRENT AFFAIRS FOR THE MONTH OF JULY 2026
1. What is the name of the maiden orbital mission of India's first privately developed orbital rocket, Vikram-1?
Ans. Mission Aagaman
2. What is the name of the recently unveiled official mascot of the 22nd Commonwealth Table Tennis Championship 2026?
Ans. Mayur
3. Which state launched the Heli-Tourism and Air Tourism Service Scheme, 2026?
Ans. Bihar
4. Which state became India's sixth fully literate state under the ULLAS – New India Literacy Programme?
Ans. Uttarakhand
5. Which smart card is now mandatory for free bus travel for women in Delhi?
Ans. Pink Saheli Smart Card
6. Which fruit from Haryana received a GI Tag?
Ans. Sirsa Kinnow
7. In which country will IIM Bangalore open its first foreign campus?
Ans. Indonesia
8. Which famous cricket star became the brand ambassador for Insurance Dekho?
Ans. Sourav Ganguly
9. Which international bank approved funding for India's PM Surya Ghar solar project?
Ans. World Bank
10. Who became the youngest Indian cricketer to make an international debut?
Ans. Vaibhav Sooryavanshi
11. Which state will host the Khelo India Youth Games 2026?
Ans. Telangana
Comments
Post a Comment