CURRENT AFFAIRS FOR THE MONTH OF SEPTEMBER 2025

 Q 1. Which missile did India successfully test from a rail-based launcher?

   Answer: Agni-P

Q 2. How many Light Combat Aircraft (LCA) Mk1A did the Defense Ministry decide to buy from HAL?

   Answer: 97

Q 3. In which country did India set up its first foreign defense manufacturing unit?

   Answer: Morocco

Q 4. Which institution signed an MoU with DoT to fight cybercrime and fraud?

   Answer: FIU-IND

Q 5. With which country did India sign an agreement on organic products?

   Answer: Australia

Q 6. Who was appointed as the Deputy Governor of the Reserve Bank of India?

   Answer: Shirish Chandra Murmu

Q 7. Where was World Food India 2025 held?

   Answer: New Delhi

Q 8. Which team won the Asia Cup 2025?

   Answer: India

Q 9. Where is the Cold Desert Biosphere Reserve located?

   Answer: Himachal Pradesh

Q 10. Who won the Most Valuable Player award in Asia Cup 2025?

   Answer: Kuldeep Yadav

Q 11. Who became the 15th Vice President of India?

   Answer: C. P. Radhakrishnan

Q 12. What is the name of the mascot for the 11th Asian Aquatics Championship?

   Answer: Jalveer

Q 13. Which train became the fastest in India with a speed of 160 km/h?

   Answer: Namo Bharat

Q 14. Which Indian Navy ship took part in Papua New Guinea’s Independence Day?

   Answer: INS Kadmatt

Q 15. Which portal was launched to digitize India’s manuscript heritage?

   Answer: Gyan Bharatam Portal


Comments

Popular posts from this blog

CURRENT AFFAIRS FOR THE MONTH OF DECEMBER 2024

CURRENT AFFAIRS FOR THE MONTH OF JANUARY 2025

CURRENT AFFAIRS FOR THE MONTH OF NOVEMBER 2024